Volgt ons op logo fb

Wie zijn we

In 2011 werd onder impuls van een handvol verstokte langlaufers die hadden vastgesteld dat het onmogelijk was om op een deugdelijke manier hun sport te beoefenen in franstalig België, de vereniging opgericht onder de vorm van een vzw welke aangesloten is bij Fédération Francophone Belge de Ski (FFBS) en sinds 2014 bij de  Fédération Belge de Biathlon.
Op dit moment kan onze club u met fierheid melden dat ze 300 aangesloten leden telt.
De SRHF wordt geleid door een Beheerraad van 6 personen die voor 3 jaar verkozen zijn.

Onze doelstellingen

De Skieurs Réunis des Hautes-Fagnes hebben zich tot statutair doel aangemete om de langlaufsport op de hoogvlakte van de Hoge Venen te promoten met een absoluut respect voor de natuur en in nauwe samenwerking met de bevoegde officiële instanties (Département Nature et Fôret – Centre Nature) die het gebied beheren.
Deze promotie van het langlaufen dekt verschillende ladingen : aanleg van pistes en infrastructuur, organisatie van sportactiviteiten, op punt stellen van pedagogische projecten, verbetering van het samenleven met de verschillende gebruikers van de locaties, verbeterde visibiliteit, zijn de verscheidene belangrijke domeinen waarin de club al haar inspanningen op richt.
We willen aan de beoefenaars, ervaren, recreant of beginner een pistegebied aanbieden wat op Mont Rigi volgens professionele standaarden wordt aangelegd.
Aangezien de sneeuw witte winter meestal van beperkteduur is in ons land, tellen wij eveneens aan verwante activiteiten voor gedurende het hele jaar : rolski, nordicwalking en laser biathlon.

 

Onze statuten

Download (enkel in het frans)